Provast start bouw De Monarch II

Met het slaan van de eerste paal, door Provast en BAM Utiliteitsbouw regio Den Haag, is het startsein gegeven voor de bouw van het tweede gebouw in het plan “De Monarch” aan de Beatrixlaan in het Central Business District van Den Haag. Leonard Kok, algemeen directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag, sloeg symbolisch de eerste paal. BAM tekende vorig jaar een tienjarige huurovereenkomst voor het grootste deel van het gebouw.

De Monarch II omvat circa 13.500 m² vvo hoogwaardige kantoorruimte. Het ontwerp van het gebouw is van de hand van Meyer & van Schooten Architecten en wordt gerealiseerd door
BAM Utiliteitsbouw regio Den Haag. Na de oplevering medio oktober 2013, wordt “De Monarch II” onder andere betrokken door regiovestigingen van BAM Woningbouw, BAM Techniek en BAM Utiliteitsbouw. Het investeringsvolume bedraagt € 50 miljoen.

De Monarch
De Monarch zal in totaal bestaan uit vier kantoorgebouwen met internationale allure. Dit project van in totaal 85.000 m² vvo bestaat uit één bestaand gebouw dat inmiddels volledig is gerenoveerd en drie nieuwe ontwikkelingen met circa 2.000 m² voorzieningen in de plint en een ondergrondse parkeergarage met circa 725 parkeerplaatsen. De vier afzonderlijke gebouwen binnen de gebiedsontwikkeling krijgen allen een duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent. Het totale investeringsvolume bedraagt € 300 miljoen. Zie voor meer informatie www.demonarch.nl

Beatrixkwartier
Naast de Utrechtsebaan is een grootstedelijk gebied verrezen met een hoogwaardige uitstraling. Dit moderne business district heeft al menig internationaal bedrijf naar Den Haag getrokken. Naast de moderne kantoren vind je er ook rustige binnentuinen en handige voorzieningen. Het Beatrixkwartier is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt direct aan de snelweg. Bovendien grenst het gebied direct aan de Haagse binnenstad.

Over Provast
Provast is dé innovatieve (her)ontwikkelingsspecialist voor binnenstedelijke projecten op het vlak van wonen, werken, winkelen en verblijven. Provast ontwikkelt sinds 1985 hoogwaardig en duurzaam vastgoed met passie, vakmanschap en ondernemerschap.

Over BAM Utiliteitsbouw
BAM Utiliteitsbouw is een landelijk opererende ontwikkelende bouwer. We richten ons op huisvesting voor bedrijven en instellingen, in alle sectoren van de markt en de gehele levenscyclus van een gebouw.