Preventie-actie in Bezuidenhout

De politie organiseerde donderdag 7 maart een preventie-actie in een deel van Bezuidenhout-West (de straten Francois Valentijnstraat, Jan van Riebeekstraat, Laurens Reaalstraat en tussenliggende straten) en een deel van Bezuidenhout-Midden (de Koningin Marialaan, Bezuidenhoutseweg, Laan van NOI, Juliana van Stolberglaan en de tussenliggende straten)Genoemde buurten zijn zogenaamde hot-spots met betrekking tot auto-inbraken. Hier wordt meer dan gemiddeld in Haagse Hout ingebroken in auto’s. 

Aan de actie werd door agenten van bureau Overbosch, handhavingsteam Haagse Hout en het Buurt Preventieteam Bezuidenhout deelgenomen.
Er zijn  in totaal ongeveer 430 voertuigen gecontroleerd. Aan ongeveer 25 procent van de auto’s mankeerde wel wat!! In de meeste auto’s lagen goederen zoals radiofrontjes, navigatiesystemen en tassen in het zicht. Sommige auto’s waren niet afgesloten en ook waren er afdrukken van navigatiesystemen zichtbaar op de voorruit! 
Aan alle eigenaren van voertuigen waar wat aan mankeerde is een brief met folder verstuurd waarin ze worden gewezen op wat er opviel aan hun auto.
Ook is aandacht gevraagd aan de opsporing van daders. Ziet men verdachte zaken? Bel dan 112 of 0900-8844. En men is gevraagd om bureau Overbosch op Twitter te volgen: @Poloverbosch.