Politieagenten mishandeld op de hoek Laan NOI en Schenkkade

Twee politieagenten werden zaterdag 18 juni om 01.30 uur op de Schenkkade door een blanke man mishandeld. De politie zoekt getuigen.

De agenten werden meerdere keren gezonden naar Taveerne Louise de Coligny in de 3e Louis de Colignystraat voor geluidsoverlast. Met de bedrijfsleider werden afspraken gemaakt over de sterkte van het geluid. Een bezoekster verliet het café en reed in haar auto weg. Op de Schenkkade wilden de agenten de inmiddels gestopte cafébezoekster aan een blaastest onderwerpen. Plotseling werd het portier van de politieauto opengetrokken en werd een agent belemmerd in haar werkzaamheden. Naast de politieauto stonden drie mannen. De bestuurder van de politieauto was inmiddels uitgestapt en werd door één van de mannen bij zijn nek vastgegrepen. In het gevecht dat volgde werd de agent op de motorkap gegooid. Zijn tehulp geschoten collega werd door de man in het gezicht geslagen. Hierna wisten de drie mannen te vluchten. De agenten hebben aan de vechtpartij hoofdpijn, pijnlijke tanden en striemen op hun lichaam overgehouden. De agenten hebben aangifte gedaan.

Het vermoeden bestond dat de verdachten het café in de 3e Louis de Colilgnystraat waren ingevlucht. Met behulp van toegesnelde agenten en de hondenbrigade werd het café ontruimd. De verdachten werden hier echter niet aangetroffen.

Van de verdachte, die de agenten heeft mishandeld, is het volgende signalement bekend:
Blanke man, 20  a 30 jaar, 1.75 – 1.80 mtr, breed en gespierd postuur, kort blond stekelhaar dat aan de zijkant en in de nek kort is geknipt. De man droeg een grijs T-shirt dat strak om het lichaam zat. Vermoedelijk had de man een tatoeage aan de binnenkant van één van zijn onderarmen.

Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.