Politie waarschuwt voor oplichters in Haagse Hout


Een 76-jarige Haagse raakte dinsdag 23 november rond 11.15 uur slachtoffer van een babbeltruc. Een 91-jarige Haagse had dezelfde dag ook last van een oplichter. Een jongen die zich voor deed als iemand van slachtofferhulp belde aan bij de woning aan Het Kleine Loo van de 76-jarige Haagse. Hij vertelde het slachtoffer dat zij geld terug zou krijgen van een eerdere babbeltruc. Hiervoor had hij haar bankpas, haar pincode en een bankafschrift nodig. Het slachtoffer heeft hem alles gegeven. De jongen heeft ook nog gebeld met de telefoon van het slachtoffer en ook die nam hij mee. De Haagse vrouw deed ’s middags aangifte van oplichting. 


Aan de Smaragdhorst vond rond 11.30 uur een poging tot een babbeltruc plaats. Er kwam een man aan de deur bij een 91-jarige Haagse. Hij wilde haar bankrekeningnummer en haar pasnummer weten, maar zij heeft niets prijs gegeven.  


De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit “hen niet zal overkomen”. Toch loopt iedereen – jong en oud – de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.