Politie Overbosch waarschuwt voor nepglazenwasser

De recherche van Bureau Overbosch waarschuwt voor een nepglazenwasser. Afgelopen weken is elf keer aangifte gedaan van deze vorm van oplichting.
De recherche waarschuwt bewoners uit het verzorgingsgebied van Bureau Overbosch en roept getuigen op zich te melden. De man belt aan, vraagt om geld en doet zich voor als de glazenwasser. De glazenwasser heeft tot op heden en voor zover bekend enkele malen aangebeld bij woningen aan de Melis Stokelaan, maar ook op andere adressen in de regio zoals Valkenboschlaan, Copernicuslaan.

Tips? Bel de politie!
Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de nepglazenwasser? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Een gewaarschuwd mens…
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit “hen niet zal overkomen”. Toch loopt iedereen – jong en oud – de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de “bank” of de “politie” belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.