Politie houdt acht personen aan bij hennepplantage Johannes Camphuijsstraat

De politie hield woensdag 27 april tussen 14.00 en 15.00 uur op de Johannes Camphuijsstraat zes mannen en twee vrouwen aan tijdens het ontmantelen van een hennepkwekerij. De betrokkenheid van deze personen wordt onderzocht.
Na een anonieme tip dat er in de woning mogelijk een hennepkwekerij zou zijn namen agenten polshoogte. De deur werd geopend door een 36-jarige man uit Rijswijk. Al snel bleek dat in de woning vier personen hennep aan het knippen waren. Het ging om twee Poolse mannen in de leeftijd van 26 en 43, een 26-jarige Poolse vrouw en een 23-jarige man uit Den Haag. De twee Poolse mannen probeerden te vluchten via de achtertuin maar zagen al snel in dat dit geen kans van slagen had. In een schuur achter de woning troffen agenten een 31-jarige man uit Den Haag aan, in de schuur troffen agenten eveneens hennep aan.
De politie deed onderzoek in de woning toen er op het raam geklopt werd, een 21-jarige vrouw uit Den Haag en een 30-jarige man uit Den Haag arriveerden bij de woning, beiden zijn aangehouden.
De betrokkenheid van de acht personen bij de kwekerij wordt onderzocht, op dit moment zitten allen verdachten vast voor verhoor. Tijdens het onderzoek zijn tevens twee voertuigen voor onderzoek in beslag genomen.
De kwekerij is met hulp van Ecoloss ontruimd.