Poefjes voor Den Haag CS

DEN HAAG – Den Haag Centraal en Rijswijk horen bij de stations die als eerste totaal nieuw meubilair krijgen. De stations krijgen onder meer poefjes om op te zitten en de glazen windschermen worden voorzien van ‘leunstoelen’.
Op dit moment ondergaat Den Haag CS al een totale metamorfose. Er komt onder meer een nieuwe glazen vertrekhal. Dat project moet in 2014 zijn afgerond. Dan kunnen de reizigers ook gebruik maken van het nieuwe meubilair, aldus een woordvoerder van Prorail.

De spoorbeheerder  gaat de grootste en drukste treinstations in Nederland vanaf eind 2012 van nieuw perronmeubilair voorzien. Het oude – zoals banken, wachtruimten, afvalbakken en vertrekstaten –  is vaak al meer dan 20 jaar oud.

Tussen 2012 en 2014 worden stations als CS, Rijswijk, Rotterdam Centraal, Arnhem en Breda aangepakt. Daarna – tussen 2014 en 2020 – volgen nog andere grote en drukke stations. In totaal krijgen er 85 nieuw meubilair. Daarmee is een bedrag gemoeid van 125 miljoen euro.

ProRail zegt met het nieuwe meubilair en de aankleding van perrons het verblijf op de stations prettiger te willen maken maken. De nieuwe spullen zijn getest op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Leiden Centraal.