Plannen om Koningin Marialaan 17 te verbouwen tot studentenwoningen

De locatie is gevestigd aan de Koningin Marialaan, Bezuidenhout te Den Haag. Met het openbaar vervoer is het Centraal Station van Den Haag in 10 minuten bereikbaar, Leiden Centraal in 30 minuten en de TU in Delft in 20 minuten.
In het te handhaven pand kunnen na een verbouwing ca. 200 studentenkamers gerealiseerd worden. We gaan uit van zelfstandige kamers met een oppervlakte van 25 tot 30 m2. Enkele zelfs nog groter. Op iedere verdieping wordt de mogelijkheid geboden voor een tweetal wasmachineruimtes en een tweetal bespreek/vergaderruimtes. In de kelder van het gebouw is voldoende ruimte voor bergingen en fietsenstalling. Parkeren kan op eigen terrein. Het gebouw heeft een netto oppervlakte van ruim 7000 m2.
De begane grond is ingevuld met kamers. De mogelijkheid bestaat om hier een supermarkt te vestigen indien gewenst. Er vinden op dit moment vergevorderde gesprekken plaats.
Voor een wijziging van het bestemmingsplan achten we een tijd van een jaar haalbaar. De (ver)bouw tijd wordt ingeschat op maximaal 6 maanden, waarschijnlijk korter. Wij gaan uit van een start verbouw medio 2014. Het pand zal gebruiksklaar opgeleverd kunnen worden eind 2014.
Over het beheermodel en de huurcontracten zijn nog geen beslissingen genomen. Dit is ter nadere invulling. Dit geldt ook voor de geliberaliseerde of gereguleerde huur.
Vooralsnog houden we rekening met service kosten van ca. € 120,- per maand per kamer. De huurprijs per kamer is voorlopig gesteld op € 395,- per maand. Het bruto aanvangsrendement ligt daar mee op 5,5 %.