Pinnen vervangt muntgeld bij parkeerautomaten

De gemeente gaat vanaf september 2012 alle parkeerautomaten op straat geschikt maken voor pinnen. Daarmee verdwijnt de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. In de binnenstad worden de parkeerautomaten als eerste aangepast.

Als u uw auto op straat parkeert in Den Haag kunt u straks op de volgende manieren betalen: pinnen met uw bankpas of betalen met uw mobiele telefoon. De gemeente geeft hiermee gehoor aan de vraag van veel parkeerders om het betaalgemak te vergroten. Muntloos parkeren heeft nog een ander voordeel. Er is geen aanleiding meer om de parkeerautomaten open te breken om het muntgeld. In 2011 zijn 60 automaten gekraakt. De schade bedroeg € 300.

Aanpassen parkeerautomaten binnenstad
De aanpassingen in de winkelstraten in de binnenstad zijn eind november gereed. Zo hebben de winkeliers geen last van de werkzaamheden in de drukke periode voor de feestdagen. Begin 2013 krijgen ook alle andere winkelgebieden in Den Haag parkeerautomaten met pinmogelijkheid.
Scheveningen is voor het zomerseizoen aan de beurt. Daarna volgen de woonwijken met betaald parkeren. Eind 2013 zijn alle parkeerautomaten in Den Haag aangepast of vervangen.

Verwijderen parkeerautomaten
Tegelijkertijd met het ombouwen van de parkeerautomaten is de gemeente deze maand begonnen met het verwijderen van parkeerautomaten. In totaal verdwijnen er 360 van de 1.925 parkeerautomaten. Doordat steeds meer mensen met hun mobiele telefoon betalen zijn er minder parkeerautomaten nodig.
In woonwijken waar voornamelijk vergunninghouders parkeren, worden de automaten nauwelijks gebruikt. Daarom brengt de gemeente vooral daar het aantal automaten terug. In drukke gebieden als de binnenstad, Scheveningen en winkelcentra blijven veel automaten staan.

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/parkeren.