Paradice op Malieveld later van start


Paradice, het ijsattractiepark op het Malieveld in Den Haag, krijgt er een attractie bij en wordt nog groter. Hiermee wordt Paradice de grootste ijsbaan ter wereld. Dinsdag werd bekendgemaakt dat Ice-World is ingestapt als partner om een nieuw ijskart-concept te promoten. Om dit te kunnen realiseren zal Paradice pas 19 januari 2011 haar deuren openen. Aanvankelijk zou Paradice al in december van start gaan.


Naast de 6300m2 ijsvloer die al gepland stond, legt Ice-World nog eens extra ijsvloer bij op het Malieveld. Hier zal een geheel nieuwe attractie gaan plaatsvinden: electrisch ijskarten. Volgens Jochem Feldberg, directeur van Ice-World Benelux, heeft Paradice hiermee de wereldwijde primeur. Bezoekers kunnen over een speciaal daarvoor uitgezet parcours in elektrische, geluidsarme karts over het ijs racen. De ijskarts zijn neutraal in hun CO2 uitstoot en vormen daarmee geen extra belasting op het milieu.

Paradice is zeer verheugd deze nieuwe attractie te mogen verwelkomen op hun terrein. Om dit te kunnen realiseren hebben de organisatoren besloten de deuren pas op 19 januari 2011 te openen en na de voorjaarsvakantie weer te sluiten. Dit in verband met de productietijd van de elektrische karts en beschikbaarheid van de benodigde hoeveelheid ijsvloer. Ice- World heeft pas na de kerstpiek, die half januari eindigt, de extra ijsoppervlakte beschikbaar.

Paradice is een ijsattractiepark met het grootste ijsoppervlak ter wereld. Op een terrein van 20.000m2 bevinden zich verschillende ijsbanen die met elkaar verbonden zijn door een 700 meter lange FunTrack. Daarnaast zijn er twee ijsglijbanen van 40 meter lang, een ijstheater waarin meerdere shows worden geprogrammeerd en vinden verschillende activiteiten plaats, zoals schaats- en curlingclinics. Dit alles gesitueerd in een winterdorp met diverse horecapaviljoens met verwarmde terrassen.