Overval op juwelier Polderman in de Theresiastraat (video)

Door Vivian Vleesch du Bois, dichtbijredacteur

DEN HAAG – De politie onderzoekt een poging tot overval van juwelier Polderman aan de Theresiastraat (schuin tegenover de Albert Heijn). Woensdag 23 mei omstreeks 11.00 uur probeerden vermoedelijk twee mannen de 40-jarige eigenaar van de zaak te beroven.
Eén van de mannen, gekleed in een rood geruit overhemd, kwam de winkel binnen en sprak met de 40-jarige eigenaar. De eigenaar van de zaak probeerde met de man in gesprek te komen en zag tot zijn ontzetting dat hij gewapend was. Hij wist de man min of meer de winkel uit te duwen en sloot direct de winkel. Hierna zag hij dat deze man en een tweede verdachte hard wegrende in de richting van de Wilhelminastraat. Het duo is in die straat vermoedelijk op een fiets gestapt en weggereden.

De politie startte direct een grote zoektocht naar de twee vermoedelijke overvallers. Een van de twee blanke mannen droeg op het moment van de overval een rood geruit overhemd de ander een blauwe blouse.De man met de rood geruit overhemd is circa 1.85 meter lang en is tussen de 40 en 45 jaar oud. Politieagenten vonden in de directe nabijheid een rood geruit overhemd. Deze werd veiliggesteld. Een verdere zoektocht naar de twee verdachten had geen resultaat.

Ben jij getuige geweest van deze overval, of heb je de mannen kort voor de overval in de buurt van de juwelier zien lopen? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.