Overval in de Theresiastraat verijdeld

Op dinsdagochtend 15 mei leidde een tip tot de aanhouding van drie Litouwse mannen in de Theresiastraat, die hoogstwaarschijnlijk van plan waren een winkel te overvallen.

Kort daarvoor kwam er een melding van een vrouw in de tram binnen. Zij zag dat drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk zich verdacht gedroegen. Agenten reageerden op deze melding en troffen drie mannen aan die voldeden aan het signalement, zittend op een muurtje in de Theresiastraat.

Vuurwapen
Een van de mannen gooide een tas weg achter het muurtje en de agenten zagen dat er een vuurwapen in deze tas zat. Hierop werden de mannen direct aangehouden. Tijdens het onderzoek ter plaatse werd een tweede vuurwapen aangetroffen en ook diverse overval-attritbuten zoals zonnenbrillen, handschoenen, tape en pepperspray.

Overval
Al vrij snel werd duidelijk dat de drie mannen, afkomstig uit Litouwen (18, 39 en 41 jaar), vermoedelijk van plan waren een overval te plegen op een winkel in de buurt. Er wordt nog onderzocht op welke winkel.

Bekentenis
De mannen werden ingesloten en een van de mannen heeft inmiddels bekend dat zij van plan waren een overval te plegen. De mannen zullen komende vrijdag voor de rechter-commissaris geleid worden.