Overlast door breuk bovenleiding tram in de Laan van NOI

Den Haag – Een breuk in de bovenleiding van de tram op de Laan van Nieuw Oost Indië, ter hoogte van de Anna van Hannoverstraat, zorgde vanmiddag voor de nodige overlast.
Rond 15.15 uur werd de bovenleiding van de tram volgens getuigen kapot gereden door een vrachtwagen, die hierna doorreed. De draden van de bovenleiding hingen daarna gevaarlijk dicht boven de weg. Hierop werd onder andere de brandweer gealarmeerd, die met twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig met prio 1 ter plaatse ging.
De politie had inmiddels de weg aldaar afgezet en de brandweer heeft vervolgens de spanning van de bovenleiding gehaald. Door de bovenleidingbreuk was HTM tramlijn 2 enige tijd gestremd. Ook HTM buslijn 23, die tegelijkertijd ook al te kampen had met een oponthoud op de Geestbrugweg, stond gestremd.
Personeel van HTM Infra is aan de slag gegaan met het repareren van de kapotte bovenleiding.
Brandweerlieden verrichtten daarbij hand- en spandiensten. Rond 17.35 was de reparatie afgerond en de stremming beëindigd. Het is niet bekend of de vrachtwagen die de oorzaak was van de bovenleidingbreuk, al is achterhaald.

Klik hier om diverse foto’s te bekijken.