Opruimactie in Koningin Sophiepark door omwonenden groot succes

Op zaterdagochtend 9 november hebben zo’n 20 volwassenen tezamen met ca 10 kleine kinderen een grote opruimactie uitgevoerd in het Koningin Sophiepark. Om 10.00 uur werden de mouwen opgestroopt en werd, met behulp van harken, bezems, prikstokken, scheppen, zagen, heggescharen en een kruiwagen enzovoort, het achterstallig onderhoud eens even flink aangepakt. Het materiaal werd deels door de gemeente, deels door de deelnemers zelf verzorgd. Ook aan de inwendige mens was gedacht.
Vooral de bladeren, het dorre hout en het zwerfvuil zijn opgeruimd. Hoewel lang niet al het blad is opgeveegd zijn er ongeveer 60 (!) grote vuilniszakken gevuld alsmede het kunstwerkje aan de ingang bij de Koningin Sophiestraat. Het verzamelde hout zou bijna de concurrentie aankunnen met de hoeveelheid die men in Twente gebruikt voor de paasvuren. Verder zijn er veel stenen, een brandblusser, enkele autobanden, verkeersbordpalen, bierblikken, plastic, fietssloten, flessen en dergelijke gevonden. Gelukkig geen drugsnaalden.
De jeu de boulesbaan ziet er weer helemaal piekobello uit en op enkele punten is flink de zaag en de schaar in het groen gezet om de overzichtelijkheid in het park wat terug te krijgen.
De gemeente heeft de maandagochtend er na alles afgevoerd. Duidelijke was dat ze even overvallen werden door de omvang van het verzamelde afval. Dat werd dus een aantal keren op en neer rijden.
Al met al een groot succes en met grote tevredenheid kijken we dan ook terug op deze actie die op 17 mei 2003 een vervolg krijgt. De komende dagen de spierpijn maar even verbijten. De kinderen zullen, net als de volwassen deelnemers, vanacht goed slapen….