Oplossing fietsparkeerproblemen bij station Laan van NOI

DEN HAAG – De stallingsproblemen voor fietsers bij station Laan van Nieuw Oost Indië moeten eind juli opgelost zijn. Dit blijkt uit antwoorden van het college aan de gemeenteraad op vragen van de PvdA en D66. In totaal komen er 261 stallingsplaatsen bij, waarvan 166 aan de kant van de Anna Hannoverstraat en 95 aan de kant van het Ministerie van SoZaWe. 
Het tekort aan parkeerplaatsen bij het station zorgt voor ongewenste situaties. Treinreizigers plaatsen hun fiets noodgedwongen buiten de stalling waardoor het soms lastig is om het station te verlaten. Fietsen belemmeren de doorgang en het gebied oogt rommelig.
Prorail is eind mei gestart met de werkzaamheden om het aantal parkeerplaatsen voor de fiets uit te breiden. In totaal komen er 261 plaatsen bij. Dichtbij-meeschrijver Chizone schreef eind mei een artikel over het tekort aan fietsstallingen in het gebied en de irritatie die het bij reizigers veroorzaakt. Prorail verwacht dat de nieuwe stallingsplaatsen eind juli in gebruik kunnen worden genomen.