Opknapbeurt wandelpaden Haagse Bos

Binnenkort start Staatsbosbeheer met de opwaardering van de wandelpaden in het Haagse Bos. De wandelpaden krijgen een nieuwe toplaag van kleischelpen. Door dit materiaal zal de natuurlijke uitstraling van de wandelpaden behouden blijven.

Staatsbosbeheer is blij met deze opknapbeurt. “Straks kunnen de jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers weer met droge voeten door dit prachtige bos”, aldus boswachter Jenny van Leeuwen. Nu de herfst in volle gang is, wordt goed zichtbaar dat de paden aan een opknapbeurt toe zijn. De plassen blijven op meerdere plekken zichtbaar en vervolgens ontstaat op die plekken een laagje modder op het pad.

In het Haagse Bos komen dagelijks vele mensen een rondje wandelen tijdens de lunchpauze, na het werk of in het weekend, met de kinderen of met de hond. Ook vele hardlopers maken gebruik van de wandelpaden. Straks kunnen deze mensen weer met nette schoenen, sportschoenen of gympen het bos in.

Het gaat in totaal om 12 kilometer wandelpad. Eerst zullen de depots met kleischelpen zichtbaar worden in het bos. Vanuit deze depots worden vervolgens de paden opgeknapt. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn wandelpaden tijdelijk afgesloten. Staatsbosbeheer vraagt begrip voor dit tijdelijke ongemak. Dit ongemak zorgt ervoor dat het bos straks nóg aantrekkelijker is voor de recreant.

Staatsbosbeheer hoopt de opknapbeurt voor het einde van 2012 gereed te hebben.