Openingsfeest Brede Buurtschool in Bezuidenhout

door Renée Aggenbach
Van baby tot puber op één vertrouwde plek spelen, leren en vriendjes maken? 
Dat kan nu in Bezuidenhout. Woensdag 8 oktober werd door directeur Onderwijs van de gemeente Ilma Merx het officiële startsein voor de Brede Buurtschool gegeven, een nieuwe samenwerking tussen Van Hoogstratenschool, ’t Hoogstraatje en 2Vriendjes.
Unitmanager Lilian Feen van 2Vriendjes: “2Vriendjes staat al jaren voor kwaliteit. Door een samenwerking aan te gaan met Van Hoogstratenschool en ’t Hoogstraatje wordt dit nog meer uitgebreid. Wij gaan voor Brede Buurtschool!” Ook Corien van Starkenburg, directeur van Van Hoogstraten, sluit zich daar bij aan: “Samenwerken dat deden we natuurlijk al lang, maar het krijgt nu echt vorm. We hopen hiermee ook echt meer te kunnen bieden aan kinderen van 0 t/m 12 jaar.”
Vanwege de afsluiting van de Kinderboekenweek, met als thema `Feest!’, werd deze opening gevierd met een boekenmarkt en waren er bijdrage van de bibliotheek, het Kinderboekenmuseum, een schrijver en een illustrator.
Met hapjes uit alle hoeken van de wereld -verzorgd door de ouders van kinderen op school, peuterspeelzaal en kinderopvang- was het feest compleet.
Meer informatie
Van Hoogstratenschool:
Spaarwaterstraat 21, Den Haag
Peuterspeelzaal `t Hoogstraatje:
Spaarwaterstraat 19, Den Haag
Kindercentrum 2Vriendjes:
Spaarwaterstraat 19, Den Haag