Opening nieuwbouw PsyQ

De nieuwste vestiging van PsyQ aan de Carel Reinierszkade 197 in Bezuidenhout is woensdag 21 december geopend door burgemeester Deetman en journalist Ferry Mingelen. De nieuwste vestiging van PsyQ is een initiatief van PsyQ en woningcorporatie Vestia. In het gebouw biedt PsyQ drie programma’s aan: Advies & Diagnose, ADHD bij volwassenen en Psychotrauma. Vestia heeft hier een HOED-praktijk (huisartsen onder één dak) en koopappartementen gerealiseerd.

Tevens zijn het programma Verstandelijk Gehandicapten & Psyche van Parnassia, psycho-medisch centrum en de begeleiding van hoogbegaafde kinderen door de organisatie ‘Kind Centraal’ hier gehuisvest. Onder het gebouw bevindt zich een ruime parkeergarage. Dit prachtige gebouw met vier verdiepingen staat op de grens van de wijken Bezuidenhout en Mariahoeve.

Ter gelegenheid van de opening is speciaal voor PsyQ kunst ontworpen, die te zien zijn in het gebouw. De kunstwerken zijn geïnspireerd op de zogenaamde synaps, ook wel `schakelcel’ in de hersenen genoemd. De synaps vervult een belangrijke functie in de communicatie tussen verschillende gebieden in de hersenen. Vier beeldend kunstenaars waren bereid zich in het `synoptisch avontuur’te storten. Belangstellenden worden uitgenodigd een kijkje te nemen in het gebouw.

PsyQ, onderdeel van de Parnassia Groep, biedt op basis van jarenlange ervaring deskundige, snelle en gerichte hulp op psycho-medisch gebied met goede eindresultaten: meer dan 80% van de patiënten functioneert na behandeling weer naar eigen tevredenheid en voelt zich duidelijk beter. De Parnassia Groep, deskundig op het gebied van psychische specialistische hulpverlening, wil middels PsyQ haar doelgroepen nog beter bereiken. Met dit unieke aanbod is er een antwoord gevonden op de toenemende vraag van patiënten naar toegankelijke, specialistische programma’s.