Open Dag kindermuziekprogramma’s Koninklijk Conservatorium

Op zaterdag 8 april opent het Koninklijk Conservatorium Den Haag (KC) haar deuren voor alle kinderen van vijf t/m tien jaar (en hun ouders) die ervan dromen een instrument te bespelen. Het KC is het enige conservatorium in Nederland met een onderwijscurriculum voor kinderen vanaf 5 jaar die een duidelijke aanleg voor muziek hebben. Deze kinderen kunnen op het KC de kindermuziekprogramma’s PI (muziek voor kleuters) en BASIS (blaasinstrumenten voor kinderen) volgen. Tijdens de Open Dag zijn er openbare lessen, concertjes door de kinderen die nu op het KC zitten en kinderen kunnen instrumenten uitproberen.

PI (muziek voor kleuters)
PI is een muziekprogramma voor kleuters van vijf en zes jaar die nog helemaal geen ervaring hebben met het bespelen van een instrument maar wel een duidelijke aanleg voor muziek hebben. Kinderen kunnen kiezen voor: accordeon, blokfluit, cello, contrabas, harp (nieuw vanaf komend schooljaar), piano, slagwerk en viool. Op 60 zaterdagen verspreid over twee jaar leren kinderen een muziekinstrument bespelen.

BASIS (blaasinstrumenten voor kinderen)
BASIS is een driejarig muziekprogramma van 30 middagen per jaar voor kinderen die een blaasinstrument willen leren bespelen. BASIS wordt gevormd door het klassieke blaaskwintet: fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Kinderen kunnen starten wanneer ze tussen zeven en tien jaar oud zijn (basisschool).
Voor meer informatie en het programma van de Open Dag: www.koncon.nl/opendagpibasis.

Datum Open Dag PI en BASIS: Zaterdag 8 april
09:30 uur: inloop
10:00 uur: start programma
10:00 – 12:45 uur: PI
10:45 – 12:45 uur: BASIS

Locatie: Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag