Open Atelierroute van KunstPost weer een succes!

“Nooit geweten dat hier zoveel mooie kunst is!” Een van de reacties van de vele bezoekers aan het Tarwekamp 3, het gebouw waar KunstPost meer dan twintig kunstenaars zoals beeldhouwers, kunstschilders, fotografen en een art couturier onderdak biedt.  Dat dit voormalig schoolgebouw van de Fotovakschool in Mariahoeve op de nominatie staat voor sloop heet dan ook volgens velen “eeuwig zonde”.

De Open Atelierroute van afgelopen zondag was alweer de zevende,
georganiseerd door de Stichting KunstPost. De kunstenaars waren deze keer geconcentreerd in de twee gebouwen die KunstPost beheert. Makkelijk voor de bezoekers: zij hebben ruim vijfenveertig kunstenaars en initiatieven kunnen ontmoeten en uitleg gekregen over wat hen drijft.  “Ik kom al voor de vijfde keer. Het is leuk om de fotograaf van wie ik thuis werk heb hangen, weer even te spreken”.

De tweede locatie was op Het Kleine Loo 364, het vroegere stadsdeelkantoor. KunstPost huurt LOOkatie364 om kunstenaars en maatschappelijke initiatieven, zoals Stichting Vrolijk Werk en Stichting VDZtaal, een werkplek te geven.
Naar de te reserveren vergaderzaal in het pand hebben al veel
wijkorganisaties hun weg gevonden. Afgelopen zondag stond deze zaal vol met exposerende stadsdeelbewoners.

Voor de bezoekers was het “routeboekje” een bewaarexemplaar om nadere afspraken te maken en om zich aan te melden voor één van de workshops bij de aangesloten organisaties en kunstenaars. Meer weten, kijk op www.kunstpost.nl.