Ook Haagse Hout geeft een gezonde leefstijl door!

Wendy de Liefde
Onlangs is er, in het kader van de campagne Gezond is Vet, vet cool in Haagse Hout een inspiratiemiddag georganiseerd door de Gemeente. In Resto vanHarte kwamen een tiental enthousiaste partijen bijeen om elkaar te inspireren en informeren over hun ‘gezonde’ initiatieven en ideeën in het stadsdeel Haagse Hout.
Onder leiding van de gezondheidsgoeroe en ‘kicke’ topkok Pierre Wind waren er presentaties van diverse organisaties zoals; De Tuinen van Mariahoeve, het Diamant College, Babycooking, de Vuurvlinder, Voor Welzijn en Taekwondovereninging Gyeong-rye. 
Na de presentaties begeleidde en stimuleerde Pierre Wind de deelnemers in een wervelende brainstorm om nog meer creatieve ideeën voor een hyper gezond Haagse Hout te bewerkstelligen.
De uitkomst van de middag was dat Haagse Hout, in het verlengde van de al mooie initiatieven voor een gezondere leefstijl, zich nog beter gaat organiseren door deze losse activiteiten te koppelen in een duidelijke aanpak, waarbij al deze initiatieven zichtbaar worden. Ideeën als; gezonde strippenkaart met kortingen, kook-beweegboek, lidmaatschap, gezondheidspunten en gezondheidsestafette werden ingebracht.
De gemeente Den Haag investeert substantieel om inwoners te helpen bij het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. Ieder stadsdeel werkt mee aan gezondere inwoners. Maar het verbeteren van de leefstijl heeft alleen succes wanneer ondernemers en inwoners hiertoe zelf initiatief tonen en actief mee doen. Haagse Hout geeft hiermee absoluut een goed voorbeeld!