Ook Bezuidenhout vertegenwoordigd op de Paralympics

Eindelijk aandacht voor Paralympics

Will Wilhelmy Damsté-Batenburg

Bijna iedereen heeft de afgelopen tijd genoten van onze sportieve landgenoten, die het geweldig hebben gedaan tijdens de Olympische Spelen in Londen. Nu ben ik helemaal klaar voor de Paralympics.

Het geval wil dat mijn buurvrouw Elvira Stinissen hieraan deelneemt en net vertrokken is naar Londen. Vier jaar geleden was ze ook al naar De Spelen in China, met het onderdeel zitvolleybal wonnen zij een bronzen medaille. Dat werd natuurlijk een feestje in de Van Heutszstraat.

Het probleem was echter dat de media nauwelijks aandacht hebben besteed aan de Paralympics. Het was een hele klus om maar enigszins te kunnen volgen wat er gebeurde in China. Ook de NOS liet het grof afweten.

Dit jaar echter zijn er nota bene twee uitzendingen per dag. De wedstrijden zijn ook via een livestream van de NOS te volgen. Eindelijk gerechtigheid dus! In China werd het brons, ik schat ze nu in op goud. Uiteraard ben ik al met de voorbereidingen bezig voor een feestje wanneer ze terug komt in Bezuidenhout.

Met of zonder medaille, we gaan Elvira op 10 september om 16.00 uur feestelijk onthalen in Bar Haagse Hout, aan de Van Heutszstraat. Want dit verdient respect. Wie kan nu zeggen: ‘Ik ben tweemaal uitverkoren geweest om deel te nemen aan de spelen?’

Ik beoefen zelf geen enkele sport, met uitzondering van Denksport …. daar kan ik bij zitten!