Ontdek Den Haag via uw smartphone

Zien wat was, wat komt en hoe het had kunnen zijn.
Den Haag heeft een nieuwe applicatie voor de smartphone: UAR Den Haag. UAR staat voor ‘Urban Augmented Reality’. Met deze app ziet u Den Haag ineens op een heel andere manier.

Het Nederlands Architectuur instituut (NAi) lanceerde 7 april samen met Monumentenzorg Den Haag en Stroom Den Haag de Haagse en eerste Engelse editie van de gratis 3D architectuurapplicatie UAR. De gratis app neemt je met tekst, beeld, archiefmateriaal en film mee naar de mooiste architectuur in Den Haag. Het toont verleden, heden en toekomst.

UAR (Urban Augmented Reality) is een 3D-architectuurapplicatie voor Den Haag. Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) heeft de app gemaakt. De app is gratis en ook in het Engels te downloaden via de website van het NAi.

Augmented reality (AR): hoe het werkt
AR kan gebruikt worden op telefoons voorzien van camera, kompas en GPS (smartpone, iPhone of een Google Android-toestel). Richt de camera op een gebouw en zie in uw scherm het gebouw met daaroverheen een digitale informatielaag. Kijk bijvoorbeeld hoe het oorspronkelijke ontwerp van een gebouw eruit zag of vergelijk het met een ontwerp van een andere architect.

Via de app kunt u de stad zien zoals zij was, bijvoorbeeld doordat de app gebouwen toont die er vroeger stonden. Of u kunt de stad zien zoals zij had kunnen zijn, door maquettes en ontwerptekeningen te tonen van alternatieve ontwerpen die nooit zijn gerealiseerd. De stad in de toekomst is te zien via artist-impressions van gebouwen in aanbouw of gebouwen die in de planning staan.
 
Bekijk het filmpje