Ongeval met beknelling in de Theresiastraat

Na een ongeval in de Theresiastraat werd vanavond een personenauto opengeknipt omdat de bestuurster last had van haar nek en/of rug. Door een voorrangsfout botsten twee personenauto’s rond tien over half twaalf op elkaar op de kruising van de Laan van Nieuw Oost-Indië met de Theresiastraat. Naar aanleiding van de melding werd een ambulance ter plaatse gestuurd. Later werd ook de brandweer van kazernes Den Haag/Archipel en Leidschendam-Voorburg meegestuurd.
Ter plaatse bleek dat de bestuurder van één van de auto’s last had van haar nek en/of rug. Daarom moest zij rechtstandig uit haar voertuig worden gehaald en is de brandweer begonnen met het stabiliseren van de auto en klaarleggen van het hydraulisch gereedschap. De ambulancedienst heeft zich ontfermd over de bestuurster. Een tweede ambulance werd ter plaatse gestuurd voor een andere inzittende met lichamelijke klachten.
Nadat de brandweer alle spijlen van de auto doorgeknipt had, kon zij in samenwerking met ambulancepersoneel de bestuurster op de wervelplank leggen en haar daarop fixeren. Later is zij onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. Het andere slachtoffer hoefde niet per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd te worden.
De Verkeersongevallen Analyse heeft in samenwerking met de Verkeerspolitie onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval en de sporen van de aanrijding vastgelegd op beeld.