Omstreden tuinhuis moet weg van erf Bezuidenhoutseweg

DEN HAAG -Het tuinhuis dat ’t Hooft, op zijn achtererf aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag, heeft gebouwd. moet weer verdwijnen. Dat volgt uit een onlangs bekend gemaakte uitspraak van de Raad van State in Den Haag. Daarmee is een einde gekomen aan de strijd van ’t Hooft om zijn tuinhuis te behouden.
De gemeente Den Haag is niet van plan om ’t Hooft een bouwvergunning voor het tuinhuisje te geven. Volgens haar is het huisje in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan en zijn er geen andere mogelijkheden om het tuinhuis alsnog te legaliseren.
Argumenten van de eigenaar dat zijn tuinhuis ter vervanging van een eerder aanwezig tuinhuisje is gebouwd, mochten ook niet baten bij de Raad van State. Deze oordeelt het nieuwe tuinhuis niet valt onder her overgangsrecht. Bovendien, stelt het rechtscollege, is het nieuwe huisje duidelijk groter dan wat er voorheen heeft gestaan, Met deze uitspraak is een eerdere uitspraak van de rechtbank in Den Haag bekrachtigd. De gemeente mag nu overgaan tot handhavend optreden tegen de aanwezigheid van het tuinhuis aan de Bezuidenhoutseweg. Dat kan betekenen dat ze ’t Hooft een dwangsom gaat opleggen of dat ze zelf overgaat tot het verwijderen van het tuinhuis en ’t Hooft daarvoor de rekening stuurt, zogeheten bestuursdwang.

Een gedachte over “Omstreden tuinhuis moet weg van erf Bezuidenhoutseweg”

Reacties zijn gesloten.