OM eist 18 jaar in hoger beroep wegens moord in de Theresiastraat

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 51-jarige man uit Den Haag die ervan verdacht wordt op 4 januari 2009 zijn vrouw te hebben vermoord in hun woning in de Theresiastraat.

De vrouw had een aantal maanden voor de schietpartij tegen haar man gezegd dat zij hun relatie wilde beëindigen. Het OM gaat ervan uit dat verdachte dit niet heeft willen accepteren en dat hij op een gegeven moment de keuze heeft gemaakt om zijn vrouw om het leven te brengen. Het OM is van mening dat sprake is van voorbedachte raad, dus van moord. De verdachte heeft een wapen uit de kelder gehaald en heeft vijf schoten gelost op zijn vrouw die op dat moment lag te slapen. ‘Het staat vast dat verdachte bewust en gericht op haar heeft geschoten. Nu de kogels die het lichaam raakten vanaf verschillende plaatsen moeten zijn afgevuurd, moet er tussen de schoten tijd hebben gezeten. Ook het feit dat verdachte al met een wapen de slaapkamer betrad, betekent dat er sprake is van kalm beraad en rustig overleg’, aldus de Advocaat-Generaal (OM) ter zitting.

Bij de strafeis heeft het OM meegewogen – naast het enorme leed dat verdachte de nabestaanden van het slachtoffer heeft bezorgd – dat er sprake is geweest van een kille executie van een weerloze vrouw. Daarnaast weegt de AG mee dat de verdachte het lichaam van zijn vrouw heeft achtergelaten en hij hierbij heeft geaccepteerd dat hun dochters op enig moment zouden worden geconfronteerd met hun overleden moeder.

De rechtbank Den Haag veroordeelde verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 16 jaar, bij een eis van de officier van justitie van 18 jaar cel. De verdachte stelde hoger beroep in tegen de uitspraak.

Uitspraak (naar verwachting) op 11 oktober a.s.

Kijk hier voor de oudere berichten over deze zaak op deze site:

26-04-2010: Zestien jaar cel voor moord op echtgenote in de Theresiastraat
06-01-2009: Slachtoffer moord Theresiastraat was postcodewinnares