Occupy Den Haag wil tijdelijk verplaatsen naar de Koekamp

De actievoerders van Occupy die al maanden op het Haagse Malieveld bivakkeren, zijn bereid hun tentjes tijdelijk te verplaatsen naar de Koekamp tegenover station Den Haag Centraal. Dat heeft de advocaat van de antikapitalisten, Marcel Schuckink Kool, donderdag gezegd.

 

City-Pier-City
De tijdelijke verhuizing is noodzakelijk vanwege het sportevenement City-Pier-City Loop op 11 maart. De finish is op het Malieveld. De gemeente Den Haag wil dat de 20 Occupy’ers en hun tentjes definitief van het Malieveldgras verdwijnen. Ze staat daarmee lijnrecht tegenover de demonstranten. Die spanden een rechtszaak aan tegen het voornemen van de gemeente het kampement op te heffen.

 

Bodemprocedure
De rechter oordeelde dat de demonstranten tijdelijk weg zouden moeten met het oog op de City-Pier-City Loop. Over een algehele stop van het protest deed hij geen uitspraak. Daarvoor is een bodemprocedure de juiste weg. De betogers zijn bang dat de gemeente hun bereidheid tijdelijk te verkassen aangrijpt om hen definitief van het Malieveld te verwijderen. Ze willen nieuwe gesprekken met Den Haag.