Occupy-beweging mag tm vrijdag op het Malieveld blijven

De betoging Occupy Den Haag heeft toestemming gekregen van de gemeente Den Haag om tot en met vrijdag op het Malieveld te blijven. Dit meldde een woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen na overleg met een vertegenwoordiging van de Haagse beweging.

De gemeente verwacht van de actievoerders dat ze zich netjes gedragen. Als ze manifestaties willen organiseren elders in de stad, dienen ze die 4 dagen van tevoren aan te melden bij de gemeente. ‘Een andere voorwaarde die de gemeente stelt, is dat het Malieveld een demonstratief tentenkamp blijft en geen uitvalsbasis wordt voor tochten door de stad’, zegt de woordvoerster van Van Aartsen. Tot nu toe zijn de gemeente Den Haag en de politie Haaglanden te spreken over het verloop van de actie op het Malieveld, die sinds zaterdag rustig en zonder incidenten verloopt.

Aanvankelijk hadden de Haagse aanhangers tot vandaag toestemming voor hun verblijf op het Malieveld. Vanmiddag staan er nog 16 tentjes op het veld. De vaste kern in Den Haag bestaat uit 60 tot 70 betogers die de financiële wereld bekritiseren. ‘We hopen de actie uit te breiden naar andere delen die symbool staan voor Den Haag. Het Vredespaleis is een van de opties waarover we in bespreking zijn’, aldus een van de actievoerders.