Nutsschool Bezuidenhout wint 5e VUC Schoolvoetbaltoernooi

Woensdagmiddag 9 november 2011 stroomden de voetbalvelden van voetbalclub VUC weer vol met enthousiaste kinderen van de basisscholen uit de buurt voor een gezellig potje voetbal. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd het VUC Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool vormden samen een schoolteam en gingen de strijd aan voor de winst én natuurlijk voor de eer van de school. Per poule konden ze een prijs winnen, maar ook was er een prijs voor de school die het beste scoorde in het toernooi: de VUC Schoolvoetbalbokaal. Dit jaar was het de Nutsschool Bezuidenhout voor de tweede (ook in 2010) gelukt de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. In 2009 was dat de John F. Kennedyschool uit Mariahoeve; het jaar daarvoor de Liduinaschool en in 2007 de British School of the Netherland in Bezuidenhout. De Fair Play-beker ging dit jaar naar de Britse school voor hun erg sportieve en geduldige inzet in het toernooi. Nieuw dit jaar was de extra prijs voor de winnaar van groep 8: de kinderen uit groep 8 van de Haagse Schoolvereniging mogen op 16 november meedoen aan de Haagse stedelijke voetbalfinale van alle groepen 8 basisscholen in Den Haag. 

Het VUC Schoolvoetbaltoernooi werd gehouden bij H.S.V. VUC aan Het Kleine Loo 1. De organisatie van het toernooi was in handen van de Jeugdafdeling van VUC en is uitgevoerd in samenwerking met stagiaires van de mbo-opleiding Sport en beweging van het Mondriaan College Delft en ROC Leiden en trainers in opleiding van de eigen club. VUC is officieel leerschool voor nieuwe trainers en gymleraren en biedt hiermee de jongeren de gelegenheid praktijkervaring op te doen in de opleiding van kinderen in sport.

Wij kijken terug naar een fantastische voetbalmiddag met veel leuke sportmomenten, enthousiaste ouders als supporters en blije kinderen die met trots speelden voor hun school. Wij danken jullie allen voor deze mooie samenwerking om onze kinderen lekker met elkaar te laten genieten op het voetbalterrein. We hopen jullie allen volgend jaar terug te zien bij de 6e VUC Schoolvoetbaltoernooi!

VUC Jeugdcommissie
Wil je meer weten over voetbalclub VUC , kijk dan op
www.vuc.nl