Nieuwsbrief Buren Hulp Centrale (BHC) Haagse Hout

Beste deelnemer,
Voor u ligt alweer de eerste nieuwsbrief van 2015. Via deze weg willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de burenhulpcentrale en zaken die spelen bij u in de buurt.
Hoe gaat het nu met de BHC Haagse Hout?
Zoals u waarschijnlijk al weet vallen de wijken Mariahoeve, Bezuidenhout en Benoordenhout onder het gebied ‘Haagse Hout’. In het afgelopen jaar hebben wij zo’n 300 matches kunnen maken, tussen hulpvragers en hulpbieders. Wij zijn erg trots op dit aantal en hopen het dit jaar te kunnen evenaren of zelfs te verhogen.
Hieronder vindt u het overzicht van het  huidige aantal deelnemers  binnen Haagse Hout:
Mariahoeve:        252 
Bezuidenhout/ Benoordenhout231 
Totaal aantal deelnemers:483
Zoals u hierboven ziet, is het aantal leden langzaam opgelopen. Wij gaan er vanuit binnenkort het magische getal van 500 te halen!
Verder zullen wij af en toe  contact met u opnemen om van u te horen of alles naar wens verloopt en onze gegevens te controleren.  Zo kunnen wij het ledenbestand schoon houden en krijgt u de gelegenheid uw ervaringen met ons te delen. 
Praktische Zaken
Handig om te weten is, dat als u wordt gebeld voor een klus, u het hele bandje afluistert en alle stappen volgt voordat u ophangt. Dit is noodzakelijk om een definitieve match te maken. 
Indien u overdag minder goed bereikbaar bent en/of niet alle verzoeken op uw telefoon binnen krijgt, kunt u ook de website in de gaten houden voor verzoeken in uw wijk. 
Als u heeft gereageerd via de website, bestaat de kans dat u hier geen reactie op krijgt. Dit komt doordat iemand u voor is geweest en de match al gemaakt is. Via deze weg willen wij u bedanken voor uw inzet en hopen dat u de website in de gaten blijft houden.
Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan bij de match of heeft u op- en/of aanmerkingen betreffende de afhandeling, dan vraag ik u dit persoonlijk aan mij mee te delen door telefonisch of per e-mail contact met mij op te nemen. Bijvoorbeeld als een gevraagd klein klusje eigenlijk veel ingewikkelder blijkt te zijn.
Het kan gebeuren dat u steeds gebeld wordt om boodschappen te doen voor dezelfde persoon. Graag wijs ik u er nogmaals op dat u dan gerust kunt weigeren met “toets 2”, want dan zoekt de centrale een volgend lid die kan helpen.
Laatste nieuwtjes:
Vanaf maart zal er op iedere éérste dinsdag van de maand een inloopspreekuur zijn in Benoordenhout. U kunt hier terecht bij Lies Bouts (coördinator Haagse Hout) voor vragen en advies met betrekking tot de burenhulpcentrale. 
Van 15.00 – 16.30 uur is zij aanwezig.
De locatie is Evita (Huis van Wijk), van Alkemadelaan 309 A.
Wellicht handig om te weten is, dat de wijkverpleegkundige van Evita Zorg ook aanwezig is, voor vragen en advies.
Voorlichting brand-, inbraakpreventie en babbeltrucs
In samenwerking met de Brandweer en Politie organiseert het Ouderenwerk een voorlichtingsbijeenkomst. Zowel de brandweer als wijkagenten zullen u te woord staan, zowel om informatie te verstrekken als vragen te beantwoorden. De bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 13 maart van 10.00 – 12.00u, in het Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155. Graag vooraf aanmelden bij de receptie, 070-2052450. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.
 
Ambassadeurs van de BHC
Wij hebben met een aantal lokale winkeliers afgesproken dat wij promotie maken, in ruil voor voordelen voor onze leden. Dit is per winkel verschillend, maar wanneer wij zo’n overeenkomst kunnen maken, noemen wij die winkeliers ambassadeurs. Hieronder vindt u de huidige ambassadeurs van de burenhulpcentrale in Haagse Hout. 
Bij kledingzaak ‘Marcel by Middeldorp’ krijgt u op vertoon van uw persoonlijke pas €10,- korting bij de aankoop van een pullover, shirt of broek.
Theresiastraat 70
070-3851510
Op vertoon van uw pas, krijgt u bij Florence Mariahoeve, een gratis kopje koffie in hun sfeervolle Grand Café.
Hofzichtlaan 115
Bij de bouwmarkt Fixet ontvangt u 10% korting op uw aankoopbedrag als u uw pas laat zien.
Laan van Nieuw Oost Indie 78-84
070- 3850512
Contact
Voor overige vragen en opmerkingen met betrekking tot de Burenhulpcentrale Haagse Hout kunt u telefonisch contact opnemen met mij, de coördinator Lies Bouts.
Ik ben aanwezig op dinsdag en donderdag van 09.00 – 17.00 uur en 
woensdag van 09.00 – 13.00 uur. 
Een e-mail sturen kan natuurlijk altijd.
Met vriendelijke groet,
Lies Bouts
Tel: 070-3470041   
070-2629999