Nieuwsbrief bloeiende boomspiegels

Trees Feest op 7 & 8 juni
Aankomende donderdag 5 juni verzamelen we om 20.00 uur bij de Gall & Gall op de hoek van de Theresiastraat en De Carpentierstraat. Het is de bedoeling om de boomspiegels met jonge planten af te zetten en zo te beschermen tegen platlopen tijdens de braderie van het Trees Feest. 
Er zijn 150 bamboestokken en voldoende afzetlint. Na het opruimen van de kraampjes zullen we de afzetting weer verwijderen. We hebben uw hulp hard nodig.
Zondagavond 8 juni, bijna de laatste zaaiactie
Met veel dank aan Joke die afgelopen zondagavond samen met Antoon de boomspiegels aan de Juliana van Stolberglaan (naast de tunnel), de 3e Louise de Colignystraat, de Jacob Mosselstraat en de Van Imhoffstraat heeft helpen inzaaien. Dat nam ongeveer 90 minuten in beslag waarbij ook enig wortelopschot werd gesnoeid. Na afloop namen we een selfie-foto. 
In de richting van de Schenkkade zijn er nog een paar straten om in te zaaien. Daar hebben verschillende straatbewoners afgelopen jaar ook al zelf veel boomtuintjes ingeplant. Voor de resterende kale bomspiegels hebben we voldoende zaad over. 
We gaan daarom op zondag 8 juni om 19.30 uur een nieuwe poging doen om  bijeen te komen voor de laatste zaaiactie. We verzamelen dan op de Juliana van Stolberglaan bij de Triumfatorkerk. 
Als er een aantal mensen een handje toesteekt zijn we waarschijnlijk slechts een klein uurtje bezig.

Opbinden
Inmiddels heeft u waarschijnlijk gemerkt dat veel stokrozen een groeispurt hebben gemaakt. Om ze te beschermen tegen langslopende voetgangers moeten we zorgen dat ze worden opgebonden. 
Met name in de Mariastraat, Paulinastraat en Helenastraat is opbinden gewenst. Opbinden is zo gebeurd. Met behulp van een bol touw en een schaartje maken we snel weer orde in een uitgegroeide bos stengels. 
Wilt u hieraan meehelpen? Het is een klusje dat makkelijk tussendoor kan gebeuren. Het projectteam heeft bollen touw en scharen klaar liggen. Met een beetje gezamenlijke inspanning kunnen we de boomspiegels er de komende maanden prachtig laten uitzien. 
Helpt u mee? Neem contact op met Antoon (0645 202 513) voor het touw, of vraag er aanstaande donderdagavond naar als u hem ziet.
Clean-up boomspiegels
Er zijn een paar straten die echt behoefte hebben aan een handig team van mensen dat onkruid wil verwijderen uit de boomspiegels van de Paulinastraat en Mariastraat. 
Zodra deze werkzaamheden zijn uitgevoerd kunnen we de kale plekken inzaaien. We gaan dit doen nadat we de andere straten hebben afgerond. 
Bewoners uit deze straten zijn uiteraard ook van harte welkom om een eigen clean-up activiteit te organiseren en vanuit de pool van vrijwilligers is er altijd hulp te vragen!
Ook deze straten kunnen binnenkort barsten van de kleurige bloemen!
We hopen u aanstaande donderdagavond om 20:00 uur te zien!
Met hartelijke groeten
Antoon & Aletta
Projectteam Bloeiende Boomspiegel