Nieuwe stukken van Vivaldi – ontdekt in Bezuidenhout – hebben financiering nodig om het licht te zien

Scaramuccia, een internationaal muziekensemble gevestigd in Bezuidenhout, zal zijn eerste CD op nemen in november 2015 in de Oud-Katholieke Kerk Delft, bij het label Ayros. De opname zal een wereldwijde impact op het muzikale veld hebben, omdat het een aantal wereldpremières zal bevatten, waaronder muziek van Vivaldi ontdekt door Javier Lupiáñez (violist van het ensemble). Het ensemble is onlangs een *crowdfunding* campagne gestart om geld in te zamelen voor dit spannende project.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jyc45_8ka8c

De crowdfunding campagne is sinds enkele dagen online en heeft al donaties ontvangen uit Nederland, Spanje, Italië en de Verenigde Staten. Meer informatie over de campagne en hoe te doneren kan worden gevonden in de volgende links: www.gofundme.com/scaramucciacd en www.scaramucciaensemble.com.

Vivaldi

Scaramuccia was ook het eerste ensemble dat deze nieuwe ontdekkingen van Vivaldi live heeft uitgevoerd in het radioprogramma De Musyck Kamer, uitgezonden door de Nederlandse Radio Concertzender in 2014.

Scaramuccia werd opgericht in febuari 2013 met als doel om vergeten juwelen uit de barokmuziek weer voor het voetlicht te brengen. Het ensemble concerteert regelmatig in Nederland, België, en Engeland. Scaramuccia speelde onder andere in het Maldon Festival of Arts (UK), het Muziekmuseum Vleeshuis (BE), en de Kasteelconcerten (NL).