Nieuwe straatverlichting in Emmapark e.o.

Op initiatief van Boze Emma is vorig jaar een overleg gestart met de Gemeente over de straatverlichting in het Emmapark, de Adelheidstraat, Emmastraat en Wilhelminastraat. Inzet was het verkrijgen van palen en armaturen die de sfeer van de ruim 100 jaar oude straten versterken.
Boze Emma trok op het juiste moment aan de bel, omdat de huidige straatlantarens al bijna 50 jaar oud zijn en daarom aan vervanging toe zijn. Bovendien bleek de Dienst Stedelijke Structuren bereid om een lans te breken voor onze wens om meer authentieke, maar ook duurdere, straatlantarens te realiseren.
Tot ons groot genoegen kregen we in januari te horen dat de genoemde straten (tot aan de Theresiastraat) nieuwe masten krijgen   -de z.g. ‘Haagse Paal’, type Park-  met bijbehorend armatuur en een QL-lamp (deze geeft méér licht, in een fraaie gloeilamptint). Ook het aantal van 51 palen is méér dan er nu staan. De realisatie ervan zou in de zomer plaatsvinden.


Tot onze verrassing kreeg Boze Emma op 25 februari een mailtje van de Gemeente, dat de uitvoering was vervroegd naar NU, met als tijdschema:
28 februari t/m 11 maart: Adelheidstraat,
14 maart t/m 25 maart: Emmastraat,
29 maart t/m 9 april: Emmapark,
29 maart t/m 7 april: Wilhelminastraat.


De Gemeente meldt deze data onder het  voorbehoud dat het materieel steeds aanwezig is en dat er geen spoedklussen tussendoor komen.
Helaas zijn niet alle bewoners tijdig ingelicht, maar het snelle resultaat vergoedt heel veel!
Nieuwe verlichtingsplannen voor de straatdelen tussen de Theresiastraat en de Juliana van Stolberglaan staan voor 2006 op de rol. Boze Emma zou ook daar graag Haagse Palen zien, maar de Gemeente moet nog afwegingen van esthetische en budgettaire aard maken.