Nieuwe parkeerautomaten met pin en chip

In Den Haag worden de parkeerautomaten geschikt gemaakt voor pinnen. Dat gebeurt vanaf september 2012. Er kan dan niet meer betaald worden met muntgeld. In de binnenstad staan de eerste aangepaste parkeerautomaten.
Straks kunt u in Den Haag alleen betalen met uw bankpas (met pin of chip) of via uw mobiele telefoon.
Overzicht nieuwe parkeerautomaten
De parkeerautomaten in het centrum worden het eerst aangepast. Begin 2013 krijgen ook alle andere winkelgebieden in Den Haag parkeerautomaten met pin. Scheveningen is voor de zomer aan de beurt. Daarna volgen de woonwijken met betaald parkeren. Eind 2013 zijn alle parkeerautomaten in Den Haag aangepast of vervangen.
Bekijk het overzicht van parkeerautomaten waar u nu alleen met een pinpas (pinnen of chippen) of met creditcard en chipknip kunt betalen.
Verwijderen parkeerautomaten
Tegelijkertijd met het ombouwen van de parkeerautomaten worden ook een aantal parkeerautomaten verwijderd. Er zijn namelijk minder parkeerautomaten nodig, omdat meer mensen met hun mobiele telefoon betalen.
Goed om te weten: in woonwijken waar voornamelijk vergunninghouders parkeren, worden de automaten die nauwelijks worden gebruikt ook weggehaald.
Betaald parkeren zonder pincode
Op 3 plaatsen in Den Haag is een proef gestart met een snelle en veilige manier van betalen bij parkeerautomaten. Na het insteken van een pinpas en het kiezen van de gewenste parkeertijd, hoeven parkeerders alleen op ‘OK’ te drukken om de betaling af te ronden. Ze hoeven dan geen pincode in te voeren. De proef duurt 2 maanden en is bedoeld als test om na te gaan of dit systeem landelijk kan worden ingevoerd.