Nieuwe afvalpas en huisvuilkalender vanaf 28 november 2011

Vanaf 21 november 2011 krijgen alle Haagse huishoudens per post de nieuwe afvalpas en huisvuilkalender. De oude kalender en afvalpas zijn vanaf 28 november niet meer geldig.

Nieuwe afvalpas voor grofvuil
Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in een vuilniszak past. Denk aan banken, kasten, wasmachines en stofzuigers. Grofvuil kan worden weggebracht naar een afvalbrengstation. Hiervoor is de afvalpas nodig. Vanaf 28 november kan dit alleen nog maar met de nieuwe afvalpas die u per post ontvangt. De nieuwe afvalpas is tot eind 2015 geldig. De oude afvalpas kunt u vanaf 28 november niet meer gebruiken.

Grofvuil gratis laten ophalen

Ophaaldata afval
Het huishoudelijk afval, groente- fruit- en tuinafval en het oud papier worden op vaste dagen opgehaald. Behalve tijdens of rond de feestdagen. De ophaaldata kunnen dan anders zijn. Wie het afval toch op andere data neerzet kan een boete krijgen.
In de huisvuilkalender staat per maand wanneer het afval wordt opgehaald. De nieuwe huisvuilkalender geeft de data tot december 2012.

Digitale Huisvuilkalender
Bekijk de huisvuilkalender ook digitaal. U kunt daar met uw postcode of adres opzoeken wat de dagen zijn waarop u afval buiten neer kunt zetten.