Nieuw tramstation Ternoot geopend

Wethouder Bruno Bruins heeft op donderdag 7 juli de vernieuwde HTM halte Ternoot geopend. Bij de onthulling van de haltenaam kreeg hij assistentie van Mark (10) en Wouter (11) Hartogh van Banda. Mark en Wouter hielpen Bruins een handje bij het onthullen van de haltenaam Ternoot. Zij zijn kleinzonen van mevrouw J. Krijgsman, die namens bewonersvereniging de Witte Anna deelneemt aan het bewonersoverleg van RandstadRail.
Bruins trad persoonlijk op als bestuurder van de eerste tram die stil hield bij de nieuwe halte aan de Juliana van Stolberglaan. In een historische tram (de 810) reed de wethouder een aantal genodigden vanuit station Spui (onder de Grote Marktstraat) naar Ternoot. Dat Bruins zijn rol serieus nam, bleek wel uit het feit dat hij zich in een authentiek trambestuurderskostuum had gehesen.
De verbouwing van Ternoot heeft ruim anderhalf jaar geduurd. De nieuwe halte is een ontwerp van het Amsterdamse bureau Zwarts en Jansma Architecten. De projectorganisatie RandstadRail heeft de oude halte laten slopen en enkele tientallen meters verplaatst. Dit was nodig om de aantakking van het spoor in de richting van de Beatrixlaan mogelijk te maken. Ternoot heeft een flinke ‘kwaliteitsimpuls gekregen: transparant en uitgevoerd in hoogwaardige materialen. Zo ligt er op de perrons Chinees hardsteen.