Nieuw boek: ‘Een braaf, katholiek, meisje’ speelt zich o.a. af in Bezuidenhout

In een tijd waarin oorlog, bezetting en de kerk het dagelijk leven bepalen, groeit een klein meisje op tot een jonge vrouw.
Jaren later – ze is inmiddels grootmoeder met kleinkinderen in die leeftijd – kijkt Rieky Geritz terug. Op een openhartige, anekdotische manier beschrijft ze haar belevenissen en gevoelens uit die tijd, die in zoveel opzichten anders was dan de tegenwoordige.

Een boek vol met verhalen, anekdotes en foto fragmenten uit de periode van juni 1934 tot augustus 1943 en dan tot de vijftiger jaren van de vorige eeuw. De oorlog met zijn hongerwinter in 1944/1945, de vrede op 5 mei 1945, Den Haag en Scheveningen, de watersnoodramp op 1 februari in 1953. Mooie dingen afgewisseld met minder mooie, zelfs gruwelijke dingen.

Bezuidenhout
Ik ben in 1934 in het Bezuidenhoutkwartier geboren, in de Amalia Van Solmsstraat, naast het Bosbad dat er toen nog stond. Ik woonde er tot mijn negende verjaardag. Het boekje met herinneringen speelt zich af vóór het bombardement in 1945.
Er staan o.a. een paar foto’s in uit die tijd. Ik vertel iets over de zusterschool in de Paulinastraat, over de winkeliers in de oude Theresiastraat, over het Bosbad, over de dierentuin, de Atlantikwal.

Misschien zijn er nog mensen in het Bezuidenhoutkwartier, die het zich herinneren of jongeren die het leuk vinden er iets over te lezen. Het is een heel persoonlijk relaas, geen geschiedkundig overzicht.

Bestellen
Wilt u het boek bestellen dan kan dit via een e-mail naar: in-out@planet.nl. Via de website: https://www.in-outbooks.nl  of ook makkelijk, via een brief met bestelling naar: In-OutBooks, H.Peeters, P.Knippenberghstraat 60, 5988 CW Helden met vermelding van uw naam, adres, postcode en woonplaats en het aantal exemplaren. 

Het boek kost gedurende 2011 slechts € 14,00 exclusief verzendkosten. Vanaf 1 januari 2012  € 15,95 exclusief verzendkosten. De verzendkosten in een ‘bubbeltjes’ envelop en postzegels bedragen: € 2,64 (Dit geldt tot en met 2 boeken per envelop). Bij de bestelling krijgt U een nota waarop het bankrekeningnummer vermeldt staat.

Het ISBN nummer van het boek is: 978-94-90537-13-5