Nico’s Snackbar al 60 jaar in het friet

De bekendste snackbar van Bezuidenhout, Nico’s snackbar, viert vandaag het zestigjarig bestaan. Reden voor de drie ondernemende broers Paul (62), Martin (67) en Nico (68) Gillisse om hun klanten eens extra te verwennen.

“Vandaag is een puntzak friet zestig eurocent”, knipoogt patatbakker Paul.

Vader Nico opende de zaak in 1955 in de Stuyvesantstraat. De Hagenaar kwam op het idee, nadat hij in België was geweest en had gezien dat de friet bij onze zuiderburen gretig aftrek vond. „Martin en ik stonden als jochies van 7 en 8 al achter de toonbank. Toen we vriendinnetjes kregen, hielpen zij ook mee.”

Hoewel de volgende generatie al klaar staat, denken de broers nog niet aan stoppen. „We houden van de gezelligheid. Laatst zei een klant: ’Ik kwam hier depressief binnen, maar ik ga vrolijk weer naar buiten’. Daar doen we het voor.”

Bekijk hieronder ook de documentaire die in 2011 over Nico’s Snackbar is gemaakt.

De Aardappeleters