Nederlandse Veteranendag op het Malieveld

Op zaterdag 29 juni 2019 is het Nederlandse Veteranendag. Een groot deel van de Haagse binnenstad is afgesloten voor verkeer. Ook zijn er parkeergarages gesloten.

Veteranendag is een eerbetoon aan al die veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede overal ter wereld. Nederland bedankt met deze dag haar meer dan 111.000 veteranen voor hun inzet toen en nu. Kort na 13.00 uur begint een kleurrijk defilé door de Haagse binnenstad. Ruim 4.500 veteranen en militairen defileren dan voor de koning.

Bereikbaarheid
De wegen waarover het defilé voorbijtrekt en een ruim gebied hieromheen zijn op 29 juni 2019 tussen 10.00 en 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De route van het defilé loopt vanaf het Malieveld over de Koningskade, via het Korte en Lange Voorhout naar de Kneuterdijk. Vervolgens loopt de route via het Buitenhof, de Hofweg, het Spui, de Kalvermarkt, de Fluwelen Burgwal, de Herengracht, de Prinsessegracht via de Bosbrug weer terug richting Malieveld.
Kaart met hulpdiensten
Afgesloten straten en wegen

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de volgende wegen en straten afgesloten:

  • De Koningskade tussen de Koningstunnel en de Zuid-Hollandlaan. Omrijden kan via de Zuid-Hollandlaan en de Mercuriusweg.
  • De Bezuidenhoutseweg (vanaf het Koningin Julianaplein tot aan de Herengracht) en de Prinsessegracht.