Nationale-Nederlanden blijft in Den Haag

Het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Nationale-Nederlanden blijft in Den Haag. Nationale-Nederlanden heeft de huurovereenkomst voor het kantoor de Haagse Poort verlengd. Er werken ongeveer drieduizend mensen op het hoofdkantoor in Den Haag.
‘’Dit is fantastisch nieuws. Den Haag heeft zich altijd sterk verbonden gevoeld met Nationale Nederlanden, een bedrijf dat echt geworteld is in onze stad. Dus ik ben ongelofelijk trots dat deze geweldige onderneming in Den Haag blijft,” aldus wethouder Henk Kool van Economie. 
Het hoofdkantoor van Nationale-Nederlanden is sinds 1995 gevestigd in de Haagse Poort. Dit markante kantoor is 275 meter lang en overspant de Utrechtse Baan met een grote boog. 
 
De gemeente Den Haag maakt zich sterk voor de vestiging van hoofdkantoren van grote, internationale bedrijven in de stad. Onlangs werd bekend dat de mondiale hoofdkantoren van APM-terminals en Damco, dochters van ’s werelds grootste containerrederij Maersk Line, naar Den Haag komen. Ook de hoofdkantoren van Saudie Aramco, Kuwait Petroleum Europe en Total Nederland kozen recent voor Den Haag.
Wethouder Kool stelt dat de vestiging van internationale hoofdkantoren goed is voor de economie van Den Haag. ”Mensen die hier komen werken scheppen werkgelegenheid. Ze verdienen hun geld in Den Haag en ze geven het ook weer uit in Den Haag. En daar profiteert het MKB dan ook weer van,” aldus Kool.