Een muzikaal verhaal bij Muziek in Bezuidenhout

Het vijfde zomermiddagconcert van het programma Muziek in Bezuidenhout is bijzonder. Op zondag 3 september om 17.00 uur presenteren Carla Bos en Wendy Rijken een muzikaal verhaal bij de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld. Het harpduo neemt jong en oud mee op een muzikale reis van Bezuidenhout naar Canterbury, in een programma dat is geïnspireerd op het boek ‘The Canterbury Tales’ van Geoffrey Chaucer.

Muziek en verhalen
Carla Bos en Wendy Rijken nemen de luisteraars mee van Bezuidenhout naar het Middeleeuwse Engeland. In deze muzikale raamvertelling begeleiden de harpistes een groep pelgrims op hun tocht van Londen naar Canterbury. Onderweg worden verhalen verteld en muziek gemaakt. De verschillende achtergronden van de pelgrims komen naar voren via de muziek van componisten als Andrès, Boccherini, Brandon, Holy, Izmaylov, Pönitz, Rossini, Salzedo en Schubert. Het programma is geschikt voor alle leeftijden.

Muziek laten spreken
Wendy Rijken en Carla Bos zijn beide conservatorium-geschoolde harpisten. Wendy speelt klassiek, jazz en modern. Zij is gespecialiseerd in muziek voor harmonie, fanfare en brassband. Haar harp voegt klank en kleur toe aan deze stevige orkesten. Net als Carla speelt zij graag samen met andere musici om samen de muziek te laten spreken. Carla is vooral actief op het gebied van kamermuziek. Zij speelt solo, maar treedt ook regelmatig in duo’s en met grotere ensembles en orkesten op, in binnen- en buitenland. Sinds 2013 staan de concert vertellingen of muzikale verhalen op het repertoire.

Initiatief Wijkberaad Bezuidenhout
Het programma Muziek in Bezuidenhout is een initiatief van Wijkberaad Bezuidenhout. In dit programma spelen professionele musici uit de wijk voor inwoners van de wijk. In een ontspannen sfeer kunnen inwoners genieten van de muziek en elkaars gezelschap. Bewoners uit de wijk organiseren de concerten vanuit de werkgroep Muziek in Bezuidenhout. De laatste zomermiddag met Muziek in Bezuidenhout van dit jaar is op zondag 17 september. Nanouck Brassers en een Big Band in kleine bezetting sluiten de serie af.