Muziek in Bezuidenhout

Sinds 2017 kunnen buurtbewoners elke zomer genieten van Muziek in Bezuidenhout: een serie zondagmiddagconcerten op het terras van de Bezuidenhut bij het Spaarwaterveld. Verzorgd door musici uit Bezuidenhout, bestemd voor bewoners van Bezuidenhout.

Dit jaar, in 2020, moesten de eerste concerten helaas worden afgelast vanwege de coronamaatregelen. Maar op 12 juli konden we  alsnog van start gaan met een goed bezocht jazzconcert van  John Ruocco & band.  Ook in september vinden er nog  2 concerten plaats. Dit is het programma voor 2020:

U bent op deze zondagen van harte welkom op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat (tegenover de bibliotheek). De concerten duren van 14.00 – 15.15 uur.  De toegang is gratis.

Muziek in Bezuidenhout Gezelligheid bij Muziek in Bezuidenhout

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de concerten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan vóór elk concert een aankondiging met een beschrijving van het programma.

Ook meespelen?
Bent u een musicus uit Bezuidenhout en zou u ook een keer een concert willen geven voor uw buurtbewoners? Dan komt de werkgroep graag met u in contact. Alle genres, van klassiek tot klezmer, zijn welkom! Mail naar muziek@bezuidenhout.nl.

Veel musici in Bezuidenhout
Muziek in Bezuidenhout is een initiatief van Wijkberaad Bezuidenhout. Omdat er relatief veel musici in Bezuidenhout wonen en het Koninklijk Conservatorium in de wijk is gevestigd, werd het idee van ‘muziek uit de wijk, voor de wijk’ geboren. Elk jaar stelt de werkgroep Muziek in Bezuidenhout een gevarieerd programma samen dat geschikt is voor jong en oud. Gemiddeld komen er 50 tot 60 bezoekers per keer.

Optreden van Duo Naiades in 2018 Optreden van Duo Naiades in 2018

Het programma van 2019
In 2019 vond de derde editie van Muziek in Bezuidenhout plaats. Het eerste concert op 26 mei werd gegeven door het Miguel Sucasas & Betty Pieters Quintet. Zij verzorgden een swingend latin jazzconcert. Daarna was het op 9 juni tijd voor Surinaamse kaseko met het Robby Alberga Trio. En op een snikhete 23 juni genoten we van de jazz van Trio Beijersbergen.

Het Background Gents Duo verzorgde een licht klassiek concert op 7 juni.  Vervolgens lieten we ons op 8 september verrassen door muziektheatergroep Mama Waan. En de Woodstreet Big Band – genoemd naar de Van den Boschstraat in Bezuidenhout – sloot het seizoen met veel succes af.

Het programma van 2018
I
n 2018 gingen we op 27 mei van start met Duo Naiades, dat een sfeervol concert gaf met harp en klarinet. Daarna genoten we tijdens de Pareldag op 10 juni van The Hague Jazz Project.
Op 24 juni was het de beurt aan Norma de Jong en Hans Ruitenberg
met nostalgische luisterliedjes. En op 8 juli zochten we de klassieke muziek op met het Duo Beyond Limits (gitaar en trompet).

Na de vakantie, op 2 september, trakteerden The Transistors ons  op folk- en americanamuziek. En op 16 september vond alweer het laatste concert plaats met het koperensemble  Continuous Brass.

In het zonnetje genieten van The Hague Jazz Project

Het programma van 2017
In 2017 was er voor het eerst Muziek in Bezuidenhout. Het programma startte op 28 mei met het Miguel Sucasas Jazz Combo. Op  10 juni verzorgden studenten van het Koninklijk Conservatorium een muzikale parade in het Haagse Bos. En op zaterdag 24 juni gaf Bart van Riemsdijk een sfeervol jazz-optreden als onderdeel van Pareldag.

De zomer werd op 9 juli ingeluid door de a-capella zanggroep Pitch Control. Zondag 3 september was er een speciale voordracht voor ouders met kinderen van de ‘Canterbury Tales’. En op zondag 17 september sloot The Hague Jazz Project de serie af.

Nieuwsberichten en reviews
Lees hier nieuwsberichten over Muziek in Bezuidenhout

Meer informatie
Werkgroep Muziek in Bezuidenhout,
e-mail: muziek@bezuidenhout.nl
internet: www.bezuidenhout.nl/muziek

(februari 2020)