Muziek in Bezuidenhout 2018 start bijzonder

Het eerste concert van Muziek in Bezuidenhout op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld, op zondag 27 mei om 14.00 uur, biedt een bijzondere combinatie. Klarinettiste Judith Mos en harpiste Wendy Rijken combineren verschillende stijlen muziek, waaronder klassiek, klezmer en tango. Als Duo Naiades zoeken zij naar stukken waarmee zij het publiek kunnen meenemen in de magische wereld van de klassieke muziek.

Duo Naiades
Duo Naiades: Wendy Rijken en Judith Mos

Wijkbewoonster Wendy Rijken vormt sinds 2005 met Judith Mos het Duo Naiades. Tijdens een orkesttournee leerden zij elkaar kennen. Zij vonden het beiden heerlijk om in een orkest te spelen, maar misten het intieme dat de kamermuziek kan bieden. Tijdens de eerste verkennende repetities bleken de klankkleuren van de instrumenten erg goed bij elkaar te passen. Als snel besloten zij een duo te vormen en hebben zij een breed repertoire gevonden voor deze bijzondere combinatie.

Beide musici studeerden aan het Koninklijk Conservatorium dat in Bezuidenhout is gevestigd. Al toen zij op de middelbare school zat, werd Judith Mos toegelaten aan het conservatorium. Zij won een aantal concoursen en speelt in diverse kamermuziekensembles. Wendy Rijken werd als 15-jarige toegelaten tot de Jong Talentklas van het conservatorium. Als freelancer werkt ze bij verschillende orkesten, koren en kamermuziekensembles. Vorig jaar bracht zij samen met Carla Bos de ‘Canterbury Tales’ naar Bezuidenhout.

Na het concert van Duo Naiades volgen nog 5 zondagmiddagen met Muziek in Bezuidenhout.