Monarch I ontvangt als eerste herontwikkeling BREEAM Excellent

Op woensdag 6 juni hebben Provast en ASR Vastgoed Ontwikkeling op de PROVADA een BREEAM Excellent certificaat ontvangen voor De Monarch I in het Beatrixkwartier in Den Haag. Precies een jaar eerder werd het ontwerpcertificaat uitgereikt. Dit is het eerste herontwikkelingsproject dat BREEAM gecertificeerd is. 

Bij het ontwerp en de installaties van het totale plan De Monarch is rekening gehouden met duurzaamheid. Met de ontwikkeling van De Monarch wordt voldaan aan de hoogste ambities op het vlak van duurzaam bouwen. Diverse maatregelen werken energie verlagend en de uiteindelijke benodigde energie wordt op zeer energiezuinige wijze opgewekt. Er wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag. Maar duurzaam bouwen gaat verder dan energetische maatregelen. Op een duurzame locatie wordt in totaal een viertal kantoren ontwikkeld die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Ook door gebruik van hoogwaardige materialen en tijdloze architectuur wordt gestreefd naar een ontwikkeling die voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Het eerste, bestaande, gebouw kent 18.000 m² en wordt in zijn geheel aangehuurd door het CAK.

Het ontwerp van deze herontwikkeling is van de hand van KCAP Architects & Planners en is gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw uit Den Haag. De herontwikkeling en uitbreiding van de bestaande bouw is in een recordtijd van 13 maanden gerealiseerd en afgelopen februari opgeleverd.