Mogelijke drenkeling in de Vlaskamp blijkt loos alarm

Den Haag – Na de vondst van een stapeltje kleding aan de waterkant van een vijver aan het Vlaskamp is er donderdagavond door de hulpdiensten een zoektocht gehouden, waarbij de brandweer opschaalde naar ‘middel waterongeval’.

Rond 21.40 uur belden voorbijgangers en/of buurtbewoners naar de meldkamer met de mededeling dat er op bij Carel Reinierszkade een stapeltje kleding langs de waterkant lag. Aangezien zij eerder op de dag iemand bij de kleding gezien hadden, vreesde men dat de eigenaar van de kleding wellicht in het water lag. Hierop werden politie en brandweer gealarmeerd met de melding “vermoedelijk persoon te water”.

Ter plaatse bleek de exacte locatie de vijver aan het Vlaskamp te zijn en werd een onderzoek ingesteld. Met behulp van twee duikteams, die van de kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Centrum, werd de vijver doorzocht. Gezien de inzet van beide teams schaalde de brandweer dus op naar ‘middel waterongeval’. Politie agenten zijn ondertussen in het aangrenzende park gaan zoeken en liet ook een helikopter van het KLPD meezoeken vanuit de lucht.

Uiteindelijk werd er niemand in de vijver of in het park aangetroffen, waardoor ook deze melding weer te boek gesteld kan worden als ‘duikinzet door achtergelaten voorwerpen’. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kleding.

Bekijk de video en meer foto’s op regio15.nl