Mishandeling Hendrik Hamelstraat

Zaaknummer: 2016063484
Datum delict: 04-03-2016
Plaats delict: Den Haag (Bezuidenhout West)

Een 46-jarige man werd begin maart op klaarlichte dag in elkaar geslagen op straat. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, de recherche onderzoekt de zaak.

Omschrijving
Het voetbalveld aan de Hendrick Hamelstraat ligt in de wijk Bezuidenhout-West. Het slachtoffer is op vrijdag 4 maart rond 12.00 uur op weg naar een afspraak. De 46-jarige man moet ergens in de buurt van wijkcentrum Bezuidenhout-West zijn, maar kan het exacte adres niet zo goed vinden. Bij het wijkcentrum staat een man die hem dreigend aan kijkt. Hij trekt zich er in eerste instantie niet zo veel van aan, want hij is op zoek naar waar hij moet zijn.

Hij ziet dan wat bouwketen aan de andere kant van het wijkcentrum staan en fietst die richting op. Maar hij gaat niet alleen die kant op. De man die bij dat wijkcentrum stond en hem zo boos aankeek gaat achter hem aan. De 46-jarige man maakt daar een opmerking over en direct daarop wordt hij aangevallen. Hij wordt naar de grond gewerkt, krijgt vuistslagen in zijn gezicht en hij wordt flink tegen zijn ribben getrapt.

De man roept om hulp. Op dat moment loopt er een mevrouw langs van een jaar of 40, maar die reageert er niet op. Maar de man houdt wel op, zodat het slachtoffer weg kan komen en hulp kan zoeken.

De mishandeling ging er hard aan toe. De dader heeft hem zo hard geschopt en geslagen dat hij er een gebroken oogkas aan heeft overgehouden en meerdere kneuzingen in zijn gezicht. Één van zijn ogen was volledig dicht geslagen. Het is nog even de vraag hoe zich dat gaat herstellen.

De dader was een getinte man, 20 à 25 jaar oud met kort, zwart, naar voren gekamd haar en een sportief postuur. Hij was gekleed in een zwarte broek en een zwarte jas.

Vragen
De districtsrecherche Den Haag West onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen, specifiek de vrouw die ten tijde van de mishandeling voorbij liep, maar mogelijk te bang was om iets te doen. Heeft u iets gezien of gehoord dat voor de zaak van belang kan zijn? De districtsrecherche is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.