Minibieb: Ruil boeken met de buurt

Houdt u van lezen maar weet u niet wat u met uw oude boeken moet doen? Laat ze niet verstoffen op zolder, maar plaats een Minibieb en ruil uw boeken met uw buurtgenoten.
Er zijn geen vaste regels voor wat een Minibieb precies is. Een grote ruimte met 10 boekenkasten in een buurthuis is net zo goed een Minibieb als een klein plankje bij iemand in de tuin. De Minibieb leent boeken uit aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. En of de ‘leners’ nu kunnen kiezen uit 100 of 5 boeken, dat maakt helemaal niet uit. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.
Zelf maken of aanvragen via Minibieb1818
U kunt natuurlijk zelf een minibieb-boekenkastje maken, maar u kunt er ook een aanvragen via het programma Minibieb1818 van Fonds1818. De sociale werkplaats VisieR maakt in opdracht van Fonds1818 speciale handgemaakte kasten. 
Minibieb aanvragen: tot 1 juli 2014
Vanaf 8 mei 2014 kunnen particulieren deze Minibiebs tegen betaling aanvragen. Kinderboerderijen en speeltuinverenigingen kunnen gratis een Minibieb aanvragen. Aanvragen kan tot en met 30 juni 2014, zolang de voorraad strekt. Als het beschikbare budget op is, wordt de aanvraagperiode eerder gesloten.
Meedoen?
Kijk voor meer informatie over Minibieb1818 of om een Minibieb aan te vragen op www.minibieb.nl.

Een gedachte over “Minibieb: Ruil boeken met de buurt”

Reacties zijn gesloten.