Meer weten over ondersteuning bij geheugenproblemen?

Ook u bent vast wel eens uw sleutels kwijt, of mobiele telefoon. U heeft geen idee waar ze zijn, maar toch maakt u zich er geen zorgen over. Twijfelt u wel aan uw geheugen of is er sprake van (beginnende) dementie? En..
.. wilt u weten welke vormen van hulp, ondersteuning en zorg er in de regio Haaglanden beschikbaar zijn als er sprake is van dementie?
.. heeft u een vraag?
.. of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennis maken met een bepaalde vorm van zorg en/of ondersteuning?

Kom dan in de maand september naar een van de activiteiten die georganiseerd worden in de regio Haaglanden in het kader van de Regionale Campagne rondom Wereld Alzheimer Dag (21 september). U kunt deze maand verschillende activiteiten, open dagen en informatiemarkten bezoeken in de ontmoetingscentra dementie, Alzheimer Cafés en VVT-instellingen.

Activiteiten in/nabij Bezuidenhout:

  • Woensdag 9 september, 19.00–21.00 uur: Bijeenkomst met spreker Hugo Borst, Alzheimer Cafe Haagse Hout, Ivoorhorst 155, Den Haag,
  • Vrijdag 25 september, 14.00-16.00 uur: Kennismaking met Zwementie, Zwembad Overbosch, Vlaskamp 3, Den Haag

Kijk voor het uitgebreide activiteitenprogramma op www.geheugensteunpunt.nl.

De activiteiten zijn gericht op mensen met geheugenproblemen of dementie, partners, familieleden, hulpverleners en andere geïnteresseerden in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Het doel van de campagne is u te informeren over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden die er zijn in de regio Haaglanden voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Een voorbeeld is het Alzheimer Café. Dit is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden waar lezingen worden gegeven en ideeën, informatie en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Ook zijn er ontmoetingscentra dementie, specifiek gericht op mensen met (een beginnende) dementie en hun mantelzorgers. De persoon met dementie wordt geleerd om te gaan met het ziektebeeld en vooral te kijken naar wat nog wel mogelijk is. De mantelzorger kan deelnemen aan lotgenotencontacten en gespreksgroepen.

Zowel een aantal Alzheimer Cafés als een aantal ontmoetingscentra organiseert activiteiten en informatiebijeenkomsten tijdens de Regionale Campagne, zodat u kennis kunt maken.

De campagne wordt georganiseerd door het Netwerk Dementie regio Haaglanden en Alzheimer Nederland afdeling Haaglanden.

Meer informatie: www.geheugensteunpunt.nl of www.alzheimer-nederland.nl/haaglanden.