Meer parkeergemak met digitale bezoekerspas

In 2007 is de digitale bezoekerspas geïntroduceerd in Den Haag. Deze pas heeft de draaischijf vervangen in de gebieden waar betaald parkeren geldt.

De ervaringen met de pas zijn overwegend positief. Maar gebruikers ervaren wel betaalongemak als de uren op de pas op zijn. Daarom stelt wethouder Peter Smit (Verkeer) aan de Haagse gemeenteraad voor parkeren op basis van het geldende straattarief mogelijk te maken via de digitale bezoekerspas.
De ervaringen met de digitale bezoekerspas zijn overwegend positief blijkt uit evaluaties. In gebieden waar de pas meer dan een jaar geleden is ingevoerd, is gemiddeld 70 procent van de gebruikers tevreden over het aantal beschikbare parkeeruren. Zo’n 80 procent blijkt aan het eind van een vergunningjaar nog uren over te hebben.

Het aantal parkeeruren op de pas is afhankelijk van het aantal uren betaald parkeren dat in een straat geldt. Het college stelt voor dat bezoek nog steeds telefonisch of via de website aangemeld kan worden als de uren op de pas op zijn. De geparkeerde uren worden, na het afgeven van een machtiging, afgeschreven van de bankrekening van de vergunninghouder. Op deze manier hoeft niet bij de automaat betaald te worden.