Mantelmeeuw bevrijd uit boom in de Theresiastraat

Vanmorgen heeft Dierenambulance Den Haag een melding gekregen dat in de Theresiastraat een meeuw in de lucht vast hing.
Daar aangekomen bleek dat de meeuw, een Kleine mantelmeeuw, met zijn vleugel vast zat aan een nylondraad tussen een bouwsteiger en een hoge boom. De dierenambulancechauffeur kon de draad op het dak losmaken, maar de draad zat aan de andere kant helaas te hoog vast in de boom. De gewaarschuwde brandweer van Leidschendam-Voorburg is ter plaatse gekomen en is het na enkele pogingen gelukt de hoogwerker in de nabijheid van de boom te krijgen.
De medewerker van de dierenambulance is vervolgens in het bakje van de hoogwerker omhoog gegaan en kon zo de meeuw uit zijn benarde positie bevrijden. Ook werd door hem het draad uit het topje van de boom gehaald, om te voorkomen dat er nog een vogel het slachtoffer zou worden.
Op de grond werd de draad verwijderd. Deze zat hardnekkig om de vleugel gewikkeld. Gelukkig leken de verwondingen mee te vallen. Behalve verfromfaaide vleugelpennen leek er niets gebroken. De meeuw is naar het vogelasiel de Wulp aan de Heliotrooplaan gebracht, alwaar hij verder is onderzocht en waar hij bij kan komen van dit hachelijke avontuur.

Klik hier om meer foto’s te bekijken: https://www.regio15.nl/actueel/lijst-weergave/20-overige/8603-mantelmeeuw-bevrijd-uit-boom